Cum a fost la LeaderShe Workshop – 12 Octombrie 2023

octombrie 23, 2023by tudor0

„Am 51 de ani și abia de curând am realizat că am fost o lungă parte din viața adultă un bărbat pe tocuri. 

Am trecut prin 10 ani de management corporativ, 10 ani de antreprenoriat și ONG, 10 ani de mentorat, consiliere și coaching. 

Toată cariera mea strălucitoare a fost clădită pe calități și abordări masculine.” 

Acestă declarație le-a surprins și oarecum consternat pe doamnele și pe singurul domn care au participat la workshopul “LeaderShe – leadershipul autentic al viitorului”, de joi, 12 octombrie 2023, la myhive, S-Park, în București. 

Căutam și de multe ori ajungem să atingem succesul dorit: poziție de management, creșteri salariale, indicatori de performanță, obiective materiale îndeplinite. 

Avem însă două aspecte pe care vă propun să le cântărim mai atent: 

  1. costurile și pierderile colaterale acumulate în mulți ani de luptă, de tensiune în care am folosit arme care nu ne sunt specifice, ba chiar nefavorabile: permanenta concurență și luptă de putere cu colegii, colaboratorii și chiar membrii familiei, duritate, stil directiv, autoritate impusă, control excesiv. 
  • Ce costuri avem noi ca femei?
  • Unde se vad rănile și cicatricile? În relațiile de muncă? Sau chiar cele de cuplu? În stima de sine, în echilibrul interior, în capacitatea de a avea o familie? În fertilitate? În maternitate?
  1. Capacitatea de a avea succes, în lumea complexă, nesigură, tensionată în care trăim în prezent și cel mai probabil mulți ani de acum înainte.  
  • Ce ne diferențiază de inteligența artificială și ne păstrează relevanți?
  • Ce ne cer generațiile de tineri care vin după noi?
  • Cum așteaptă să îi abordăm?
  • Cum ne poziționăm noi între atâtea schimbări și forțe contradictorii? 

Lumea atât de volatilă și incertă de azi ne arată în fiecare zi că leadershipul feminin, pozițiile de conducere, succesul în general sunt efemere, fragile și de multe ori măsurate conform standardelor sociale și presiunilor din social media. 

Atributele leadershipului viitorului se suprapun pe trăsături pe care noi, femeile le-am putea cultiva cu ușurință pentru că sunt în natura noastră, în bagajul cu care am venit pe această lume: empatie, cooperare, colaborare, incluziune, comunicare autentică, nonviolentă.

De aici poate începe dialogul interior autentic, profund, cu valoare și sens.

Cele 45 de doamne și unicul domn care au acceptat invitația, au răspuns provocării și au intrat în joc. Am făcut exerciții de conștientizare cu empatie, deschidere, luciditate și asumare.

Am râs, am plâns, am ascultat, am înțeles – a fost o seară magică. 

Vă mulțumesc tuturor celor care ați participat, care v-ați deschis mintea și inima , care ați avut curajul să vorbiți  despre vulnerabilități și situații sensibile. 

Doar așa putem (re)construi fundația solidă a femeii puternice, adevărate sieși, asumate, autentice pentru fiecare dintre noi.

Abia apoi putem deveni faruri de înțelepciune, de echilibru, chiar de pace și armonie în familiile și comunitățile noastre.

Astfel, #LeaderShe devine o necesitate și o posibilă soluție în aplanarea conflictelor multiple răspândite periculos de mult în jurul nostru. 

Eu propun lucrul cu sinele, de aliniere interioară ca să accedem la #LeaderShe, femeia centrată, echilibrată, împlinită și strălucitoare care suntem deja (uneori ascuns) în interior. 

#LeaderShe

#LeaderSheWorkshop 

#AlignAndRealize

#Awareness

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://oananastase.com/wp-content/uploads/2022/07/logo_medalion-e1658089477468.png

Mă găsești și pe rețelele sociale

https://oananastase.com/wp-content/uploads/2022/07/logo_medalion-e1658089477468.png

Mă găsești și pe rețelele sociale

Copyright by Oana Nastase Bleckenwegner. All rights reserved.

Copyright by Oana Nastase Bleckenwegner. All rights reserved.